onsdag 13. oktober 2010

Hvor stor er sjangsen for at dette skulle skje?! :P

Først kan jeg fortelle litt om dagen igår, for da var jeg og lillebroren min på tur med hundene. En om gangen siden jeg bare fant et bånd. Så vi tok Keela med oss først og gikk ned til en park hvor det er en runding med en stokk i midten. Fant ut at Keelas 5m langline gikk akkuratt innenfor denne rundingen med hekk rundt. Der trente vi på mer håndtargeting, og hun gjorde det 100% med tanke på at det var mange forstyrrelser. Etter en stund gikk vi bort til Fløgstad skole, hvor vi trente litt mer på targeting. Vi fikk også prøvd klikkertreningen mot andre hunder. Den ene brydde hun seg ikke om og tok kontakt med en gang jeg klikket. Den andre hunden er nabo bikkja, og da brydde hun seg ikke om klikkeren i det hele tatt. Det er en tispe, så har vel alt med det å gjøre. En time senere tok vi med oss Felix til Fløgstad skole også. Satt han på 5m linen, festet den til utebenken jeg satt på, men da lillebroren min begynte springe å rope på han så klarte han å løfte benken å få båndet ut. Å lillebroren min ble litt panisk siden Felix er så overivrig, men han bare stoppet rett foran han å trippet å lagte de ynkelige lydene sine :P Etter en halvtime gikk vi hjem igjen.

Men så over til dagens “høydepunkt”…Jeg, Keela, Marita og papillonen hennes Aron skulle til Lyngmyr og gå spor. Hun skulle vise meg hvordan dette blir gjort, slik at jeg ikke gjorde feil. Aron fikk gå fritt, Keela var i buret i bilen, mens jeg og Marita lagde et spor. Plutselig var Keela i førersetet og skrapte på vinduene. Vi gikk til bilen og skulle hente Keela men døren vil ikke opp…Keela hadde låst bilen, og nøklene låg inni den!! Der var vi, langt fra folk, frøs nesten ihel og nesten sultet ihel! Keela i bilen, Aron bjeffet vilt når skogen ikke var kjekk lenger. Timene gikk og vi innså slaget var tapt…
Neida, så dramatisk var det ikke..Men! Det var kaldt ute, og vi hadde ikke kledd oss så veldig godt. Vi ringte rundt og styrte på. Tuningen her i sauda kunne ikke hjelpe, vanlige folk kunne ikke hjelpe, og Falken og Viking er langt unna. Jeg begynte å få panikk etter en time å ingen redning. Keela var der inne uten mat eller vann, å langt oppå fjellet! Innesperret…Stakkar..
Til slutt kom Arvid, typen til mamma å eigeren av bilen med en ståltråd med en liten huk på. Han brakk vinduet opp slik at tråden gikk inn og prøvde først å få håndtaket på døren i luken. Det var håpløst, men så så vi plutselig at nøklene låg i en liten lo. mme mellom førersetet og passasjersetet foran. Så da fisket han etter dem, og jaggu fikk han dem på kroken også! Etter 1,5t så ble vi reddet! Keela var overlykkelig som fikk komme ut, for hun skjønte jo ingenting. Vi droppa sporet lett, og kjørte hjem. Jeg var litt småsint på Keela, selv om det ikke var hennes feil stakkars :P Men jeg måtte på jobb 20 min etter jeg kom hjem.
Imorgen prøver jeg på spor igjen!
Så hva har jeg lært idag? Jo, ta med deg nøklene ut av bilen for hundene er smartere enn hva du tror!! Og hvordan jeg brekker opp et vindu og fisker etter nøkler eller håndtak :)

Bilde av Keela i buret, og så et av henne i bilen.. :P

Foto0518 Foto0519

5 kommentarer:

Nøve sa...

Å stakkars dere! Kan skjønne dere var fortvila! Det blir vel aldri sportrening mer på deg..
Godt dere lærte noe av dagen likevel :o)

Marianne sa...

Ja denne tabben har jeg gjort noen ganger jeg og..Å jeg skal bare si deg det, at man lærer aldri (iallefall ikke meg(..så det skjer nok igjen...LOL!!

Jaja, da får du spore litt i dag heller..men du lærte iallefall noen nyttige ting!

Caroline sa...

Nøve: Joda, tenkte vi skulle prøve igjen idag! Gir ikke opp av den grunn ;) Lærte jo at jeg må ta med meg nøklene ut av bilen! :D hehe

Marianne: Kjempekjekt er det :P Nei gjør vel kansje ikke det, husker forhåpentligvis det idag, men det skjer nok igjen senere ja..Jepp blir sportrening idag :)

T :-) sa...

Morsomt å lese / tenke på nå i ettertid, men ikke så morsomt der og da. Bra det gikk bra og alt ordnet seg :-)

Malin sa...

Måtte le litt jeg da. Det er så TYPISK, og jeg kunne lett gjort det selv (uten hjelp fra Nicki). Får håpe det blir mer sporing neste gang da ;) Og ikke flere ruter å bryte opp :D